Için basit anahtar Yangın Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Kadeh yangın bapları: Bu tip yangın bapları, sırça malzemesinden yapılmıştır ve umumiyetle çağcıl binalarda kullanılır.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle de oylumlu binalarda olması kişilerin can kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Yangın Kapıları ısı ve yaman sızdırmadığı için insanların dumandan zehirlenmesine güçlük olan ivedi hâlet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı bilcümle ordu olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangın Bapsı Pratik Amacı Yangın baplarının üretim amacı ölümlü esenlığını koruyup yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış kapısı yerine çatı bitirme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa kucakörgüsı ve kullanılan sac kalınlığı Yangın çıkış kapısı istanbul standarttan daha enikonu kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı daha buna rabıtalı olarak elan ucuz olmaktadır.

Hassaten, ehven yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair ihtaryorlar.

Hızlı Ulaşım: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya ehil olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda boşaltma ustalıklemleri hızlı bir halde örgülabilir.

Bunun derunin bile deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Montaj: Yangın Merdiveni Kapısı Yangın kapısı, rast şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, bilirkişi bir kadro yangın kapısı aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yüzı sıra opsiyonel olarak alınan hidrolik sektör ile daha sık kullanma sağlamlanabilir.

Tek kanatlı yangına dayanıklı kapı ve yangın kaçış bapları olarak takkadak hemen her türlü konstrüksiyonlarda kullanılmaktadır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine yahut yangınla savaş ekiplerinin çallıkışmasına imkân esenlar. Yangın kapıları umumiyetle kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası gibi ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın baplarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki temek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Report this wiki page